VÍDEO
Activitat 3. Vídeo de Confinament.
Cap de les dues opcions oferides m'ha semblat adequada i les vagues idees que tenia s'esfumaven i dequeien a l'hora de l'execució.
- El vídeoblog m'havia semblat una bona idea, però la càmera que tinc té un error que no em permet grabar més de 10-13 segons, cosa que no em permetia ni acabar una frase A més a més, la càmera té problemes de so que jo no sé com modificar i no tinc cap ajuda per part de ningú. Sé l'arrel del problema (el de la càmera, en quant grabar), però no tinc ara mateix els recursos per a solucionar-ho.*
Aquí hi ha una mostra del guió que seguiria, senyalat i dividit en tres parts: la primera, on simplement introdueixo la meva persona i parlo del "canal", la segona, on parlo de la meva rutina en general, i la tercera on parlo de què faig a cada hora del dia. El guió m'havia quedat bastant graciós i té algunes referències divertides.
* El problema ve ja que la targeta SD que té la càmera és un estil 10 (que no tinc ni idea de perquè es diu així), però aquest model no és capaç de grabar més de 10 segons. Caldria comprar una targeta d'estil 1 o 2 per a poder fer-ho, però no m'és possible anar-ho a comprar ara mateix.
- La idea de grabar a la meva família no mo m'acabava de fer el pes, ja que ni puc ni vull grabar-los degut a la privacitat d'aquesta. Es sumava el fet de que la meva càmera com ja he dit no és capaç de dur a terme algun procés així, i les altres càmeres que tinc de vídeo tenen més mala qualitat.
- Vaig pensar, doncs, en un StopMotion, ja que seria el format de vídeo més adient per a una càmera de fotos, i les idees en un principi m'agradaven: En comptes de fer aparèixer una persona com a tal, una joguina en forma humana (un playmòbil) que es mou i fa les accions que faria jo en aquests dies. La complicació vindria quan no tinc material suficient per fer aquest tipus de vídeo, i és que les proporcions serien nefastes, ja que una tassa (que simbolitzaria l'esmorzar) té la mateixa mida que el ninot i un tomàquet seria tan gros com un piano (de paper). Aquí hi ha una mostra dels objectes que utilitzaria i que en un moment vaig recompilar.
- Mancat d'idees, va arribar el dia d'entrega i va ser aquella mateixa nit, mentre tenia insomni, quan em va venir a la ment la idea següent: Vestir una cadira amb sabatilles, pantalons curts i un jersei de pijama, recreant així la forma humana, i representar, amb el moviment estàtic de la posició de la cadira (però no dels braços), totes les accions que jo faria dia a dia. M'he posat a fer totes aquestes fotos de bon matí, però degut a la meva soledat, el meu resultat ha portat una hora i mitja a canvi d'uns pocs segons de vídeo amb no gaire bona qualitat. Havia jo mateix de posar un temporitzador a la càmera i ràpidament entrar per les mànigues del jersei pel costat no visible de la cadira, agafar l'objecte i posar-me en posició. Uns deu-quinze segons per a cada fotogafia, amb les repeticions pertinents degut la llum, la posició de la cadira, la posició dels meus braços i altres errors relacionats amb la indumentària de la cadira. Aquí hi ha una petita mostra d'aquests segons que he aconseguit fer i, quan tingui més temps després de que la càmera recobri la bateria, seguiré amb la resta i ho intentaré acabar per avui; editat i òbviament amb música i tota la resta.
Activitat 2. StopMotion.
En aquesta activitat s'ha dit de fer un vídeo amb el format de StopMotion. Aquest consisteix en imatges que es col·loquen consecutivament i van passant ràpid en l'arxiu de vídeo. Cada imatge tindria diferents posicions dels seus immòbils, però degut a col·locació continuada de les imatges, els elements i objectes semblaran tenir moviment.
1. FITXA LITERÀRIA.
Degut a que actualment no tinc creativitat i no sé què fer amb el vídeo he decidit fer un vídeo que reculli tots els tipus d'entreteniment que tenim per aquests dies. És per això que es titula "Entertainment".
Conté bastants objectes d'entreteniment com seria l'ordinador, les consoles, els jocs, els llibres, la música, les manualitats... o òbviament, el móbil.
He fet com si els objectes fóssin animats i tinguéssin vida pròpia, interectuant amb ells i amb petites historietes en el vídeo.
2. FITXA TÈCNICA.
Aquest és el link que porta al PDF de la fitxa tècnica. És bastant llarga i Blogger no em permet posar cap tipus de document extens. El permís per a qualsevol membre del Celestí Bellera està actiu, però no amb altres comptes.
Alguns termes com fons, angle i llum estan generalitzades ja que sempre és el mateix ja que la càmera no es mou i no hi ha variacions de l'espai. El fons sempre és el mateix (fons llis ja que és sobre una taula).
3. STORYBOARD.
4. RESULTAT.
Activitat 1. Cinemagraph.
Com a primera activitat relacionada amb el vídeo i el cinema, hem hagut de crear una curta seqüència de Cinemagraph (aquest terme es troba en l'apartat del glossari).
El grup format per la Berta Garcia, la Cristina Garcia, l'Enya Lage i jo hem estat treballant en aquest projecte tots junts i cooperativament.
Com a derivació de l'ativitat d'Espais Buits de l'apartat del blog Fotografia en Curs, aquesta activitat consisteix en realitzar un vídeograph que recordi a Can Bassa, el lloc del qual hem estat parlant.
Per l'elaboració d'aquesta seqüència, hem de fer anteriorment tot un procés creatiu que consta de diferents fases explicades a continuació.
1. Pluja d'idees.
Consisteix en agrupar totes les idees que se'ns apareixen a la ment quan escoltem una idea. En aquest cas, Can Bassa.
Com es pot veure, aquest BrainStorming està composat per tot tipus de paraules, des d'objectes, llocs, sentiments, expressions, colors, elements, etc. que les trobem relacionades amb Can Bassa. Estan escrites en diferents tipografies, mides, colors, intensitat, etc. malgrat que no tenen cap significat. És a dir, que una paraula sigui més gran que l'altra, no significa que la petita sigui menys important.
2. Pluja de frases.
Hem ajuntat algunes paraules que les trobem relacionades entre elles, tot i que algunes s'han quedat fora d'aquestes frases. A partir d'aquestes proposicions obtindrem la idea del vídeo, tot i que encara queda bastant per fer.
•Arribada, tinc por
•Sentiment de buidor
•Encara que porto quasi un trimestre aquí, s'em fa desconegut
•M'espanta el so del tren
•Em perdria fácilmente
•Predomina el soroll del silenci motoritzat
•On es troba la fi del camí
•Després d'una puja d'un cel gris en neix un blau llis.
•Sento protecció en aquest lloc apagat
•Barreja injusta de natura i industria
•Estrés
•L'art pinta les parets del barri
•Quan penso en Can Bassa, penso en música
•Finestres que m'observen malgrat no hi hagi ningún
•Passejos i camins incerts
•Una inseguretat que ens fa explorar
•La gent parla sense saber
•Món taronja
•Misteriosament artístic
•Unes ombres que marquen la història del passat
________________________________________________________________________________
Com podem observar, algunes d'aquestes frases recullen diferents termes de la pluja d'idees. Algunes més poètiques, algunes altres més literals i d'altres sencilles, sense més.
Seguidament, hem realitzat unes quantes frases que podien ajuntar-se entre sí, ja que bé podien estar relacionades pel mateix tema o la mateixa intenció, i inclús algunes han estat modificades.
3. Guió Literari.
Després de totes aquestes frases ja la triada com a idea finalista, hem elaborat un text narratiu basant-nos en aquesta idea i l'expliquem.
"Ja fa dies que passo per Can Bassa cada matí i em quedo mirant els seus grafits i els carrers buits que l'envolten. Al principi de curs no em fixava en res, no mirava. Tenia massa por de les històries que havia escoltat durant l'estiu.
Però avui, com des de fa poc, no paro de mirar un grafiti que es troba al costat de l'institut.Em recorda tant a mi... Tant, que ara que em fixo millor puc veure a una ballarina que es disposa a trencar amb tot, a trencar tot el mal gust de les males llengües de la ciutat, es desfoga.L'art per ella sempre ha estat com a via fàcil d'escapar de la crua realitat que l'enfonsa en la regularitat de la rutina. Ella pensa que l'art trenca barreres, tantes que fins i tot pot trencar les seves pròpies.
No és fàcil sortir de tot, de fet, ella és la primera a saber-ho, però quan tanca els ulls i comença a moure totes les seves extremitats, tot canvia, és lliure. Soc jo."
4. Guió Tècnic.
Un cop elaborada la idea del VideoGraph en sí, s'ha de parlar de tots els elements tècnics, com serien la llum, l'espai, el personatge, els plans, els moviments, etc. el qual encara està en procés de parlar. Tenim algunes coses clares, com l'espai, el personatge que hi apareixerà... però no tenim un document oficial encara d'aquest. Tan bon punt que el tingui tot el grup, el compartiré en aquest blog.
5. Story Board.
Un StoryBoard és un recull de frames (o fotografies d'escenes de moviment) en el que especifiquem en cada el moviment de la càmera, la posició, el pla utilitzat, la llum, etc. El StoryBoard que tenim no especifica tantes coses, tot i que ho posaré tan bon punt el rebi aquesta tarda i l'explicaré.
Primera fase de l'StoryBoard. Només tenim els primers frames i com que no han d'estar a color ni repassats ni res, aquí tenim la primera aproximació al que tenim.
6. Resultat.
Hem tingut bastants problemes en el moment de l'edició ja que la idea era complexa pel que nosaltres sabíem, i també ja que la gravació no estava del tot correcte i mal enquadrada, que va dificultar bastant l'edició. Tot i així, aquest és el resultat obtingut que ja dic que no esperin res bo.
VÍDEO DE CINEMAGRAPH.
Primera fase de l'StoryBoard. Només tenim els primers frames i com que no han d'estar a color ni repassats ni res, aquí tenim la primera aproximació al que tenim.
6. Resultat.
Hem tingut bastants problemes en el moment de l'edició ja que la idea era complexa pel que nosaltres sabíem, i també ja que la gravació no estava del tot correcte i mal enquadrada, que va dificultar bastant l'edició. Tot i així, aquest és el resultat obtingut que ja dic que no esperin res bo.
VÍDEO DE CINEMAGRAPH.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada